Interesse in AWI Connect?
Neem direct contact op met ons Serviceteam +31 318 248 642.

AWI wordt uitgebreid met een vergelijking op premies en verzekeringsvoorwaarden via Rolls. “Dit levert de consument een beter advies op.”

Met de AWI-software kunnen serviceproviders en huisvolmachten, én hun subagenten, al langer relaties en polissen beheren en een breed pakket aan schadeverzekeringen aanvragen, op premie vergelijken, automatisch accepteren en sluiten. Daaraan wordt via een koppeling met Rolls Software nu een vergelijking op polisvoorwaarden toegevoegd. “Onze propositie wordt hierdoor waardevoller”, zegt Jacco Ursinus, Directeur Softwareontwikkeling. “En het levert klanten een beter advies op.”

Verlost van dubbele invoer
“AWI-gebruikers worden hiermee verlost van dubbele invoer”, vult Laurens Schoonhoven namens Rolls Software aan. “De adviseur hoeft niet meer in Rolls te vergelijken en dan in een ander pakket de gegevens weer in te voeren. En de AWI-gebruiker kan naast premies ook op voorwaarden vergelijken. Dat levert de consument een beter advies op.”

De samenwerking gaat de mogelijkheden voor AWI-gebruikers verruimen, zoals het actief prolongeren inclusief voorwaarden. Maar gebruikers kunnen ook (eigen) volmachtproducten op premie en voorwaarden vergelijken met overige producten in de markt.

Waardering in sterren
De werkwijze voor de gebruikers van de AWI-software wordt als volgt: zij starten eerst met een productvergelijking op basis van de premie. Dat kan met de in AWI verwerkte rekenbox van VPI, maar nu ook met die van Rolls. “De keuze is aan de gebruiker.”

Aan elk productonderdeel wordt een waardering toegekend en een totaalscore. Dit wordt zichtbaar in de vorm van sterren; het maximum aantal sterren is vijf. Er volgt een selectie van maximaal drie producten, die een vergelijking op voorwaarden in Rolls kunnen ondergaan. Vervolgens krijgt de klant het best passende product geadviseerd.

Concentreren
De koppeling tussen AWI en Rolls is bij een eerste klant reeds gelegd. De komende weken kunnen gebruikers van AWI één voor één op Rolls worden aangesloten. Jacco Ursinus: “Rolls Software kan zich hierdoor verder concentreren op de voorwaardenvergelijking, terwijl wij ons kunnen concentreren op onze midofficetaken aanvragen, vergelijken, accepteren en sluiten.”

Interessant voor anderen? Deel het artikel: