Interesse in AWI Connect?
Neem direct contact op met ons Serviceteam +31 318 248 642.

 

AWI is een groeiende onderneming. De mensen die ons team versterken stellen we graag nader aan je voor. Dit keer is dat applicatiebeheerder Vito Pol.

*


Op het etiket ‘nieuwe medewerker’ valt in dit geval wat af te dingen, want Vito Pol maakt intussen al anderhalf jaar onderdeel uit van het AWI-team. De 29-jarige medewerker van het Serviceteam Softwareontwikkeling pendelt dagelijks op en neer van zijn woonplaats Arnhem naar Ede. Dat is geen enkele opgave. “Want je komt hier elke dag iets nieuws tegen.”

Vito heeft Bedrijfskundige Informatica gestudeerd aan de Hogeschool Arnhem & Nijmegen (HAN). Hij was eerder werkzaam voor de Belastingdienst, als servicedeskmedewerker.

Waarom AWI?
“Het werk is heel interessant, omdat AWI zich tussen veel informatiesystemen beweegt en heel uiteenlopende klanten heeft. Als applicatiebeheerder ben ik binnen het Serviceteam de schakel tussen klanten en ontwikkelaars. Dat vraagt om technisch inzicht maar ook functioneel inzicht en je moet communicatief sterk zijn om support te kunnen geven.”

Dat functionele inzicht was in het begin nog wel een dingetje, want Vito wist nauwelijks iets van de verzekeringswereld. “Die kennis heb ik snel opgedaan. Anderzijds heeft het ook voordelen: ik stel soms niet eerder gestelde vragen en zet vraagtekens bij bestaande processen. Binnen ons team hebben we een goede mix, zodat problemen vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken. Dat helpt iedereen vooruit.”

Oplossen
“AWI is een snel groeiende organisatie. Er komen nieuwe mensen bij en er zijn veel nieuwe ontwikkelingen. Dat levert interessante dynamiek op. Binnen AWI zit niet alles in vaste structuren gegoten en heb je korte lijnen in plaats van veel managementlagen. Dat is erg prettig werken. De betrokkenheid bij het bedrijf is groot en mensen hebben veel verantwoordelijkheidsgevoel. We vormen een team, waarin we problemen niet afschuiven maar oppakken en oplossen.”

Leuk om te weten
Vito komt uit een muzikale familie: “Mijn vader is nog steeds muzikant.” Vito speelde vroeger zelf op drums, maar gebruikt zijn liefde voor muziek nu in combinatie met zijn IT-vaardigheden voor sounddesign, het maken van muzieksamples met elektronische apparatuur, zoals synthecizers. “Muziek is een belangrijk element in mijn leven”, zegt hij. Zijn smaak is breed: “vooral de wat oudere muziek (jaren ’60, ’70 en ’80) en jazz”.

“Verder ben ik erg geïnteresseerd in wetenschap, bijvoorbeeld de astronomie. En ik hou van reizen. Ik heb voor mijn studie al eens een project gedaan in de Filipijnen, waar de outsourcingindustrie het nu aan het winnen is van India. Ik geloof ook niet dat ik m’n hele leven lang in Nederland blijf wonen. Waar ik dan heen ga? Ergens subtropisch, dichtbij de evenaar; waarschijnlijk ergens in Azië.”

 

Vacatures
AWI is een groeiende onderneming. Met steeds meer mensen kunnen we steeds meer realiseren voor onze klanten. Dat leidt niet zelden weer tot nieuwe vragen. En dat schept ruimte voor nieuwe talenten.

Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht. Weet je een geschikte kandidaat voor één van deze vacatures? Breng hem of haar dan met ons in contact! Bel naar +31 318 248 642 of mail naar service@awisoftware.nl.

 

Interessant voor anderen? Deel het artikel: