Interesse in AWI Connect?
Neem direct contact op met ons Serviceteam +31 318 248 642.

EASYParp maakt vandaag bekend haar Complianttool Intermediair - powered by AWI – te lanceren. De module is beschikbaar voor alle adviseurs (of distributeurs) in de financiële dienstverlening. De IDD module in de Complianttool Intermediair helpt en ondersteunt de adviseur bij het inrichten van o.a. de juridische processen en wetgeving omtrent de Insurance Distribution Directive (IDD) die per 1 oktober 2018 is ingegaan.

"Door het op een juiste wijze inrichten van het distributieproces kan er tijdswinst worden behaald en leidt dit tot een efficiëntere werkwijze voor de medewerkers. Doordat de distributie strategie op verschillende niveaus wordt getoetst en alle lagen van de organisatie betrokken zijn, krijg je betere, nuttige en veiligere producten voor de klant! Maar ook zullen de adviseurs ACTIEF in control moeten zijn over alle producten die zij aanbieden, de doelgroepen die daarbij horen en de monitoring hiervan," aldus Minke Verberk.

Adviseurs kunnen gebruik maken van het systeem om zo hun distributieproces in te richten zoals wordt verwacht vanuit wetgeving en toezichthouders. Ook hier worden er actieve handelingen vanuit de adviseur gevraagd, waaronder de terugkoppeling over doelgroepen van producten naar o.a. de verzekeraars toe.

Het management van EASYParp en AWI hebben deze maand het eerste (pilot)kantoor al aangesloten. Verwachting is dat EASYPARP en AWI deze module in januari verder in de markt uitrollen.

Meer informatie over de IDD of de beschikbare modules van EASYParp zijn te vinden op www.easyparp.nl.

Interessant voor anderen? Deel het artikel: