Interesse in AWI Connect?
Neem direct contact op met ons Serviceteam +31 318 248 642.

Om gebruikers van AWI Connect kennis te laten maken met de nieuwe User Interface welke in april 2017 is uitgerold, brengen wij regelmatig een instructievideo uit. Deze video laat zien hoe je binnen AWI Connect wijzigingen in de relatiegegevens en de polissen doorvoert.

Als assurantieadviseur kun je te maken krijgen met allerlei wijzigingen in de persoonlijke situatie van een klant. Zo kan het zijn dat de klant verhuist, gezinsuitbreiding krijgt, of een andere auto koopt. Al deze situaties hebben gevolgen voor de verzekeringen van de klant. Deze aanpassingen kunnen gemakkelijk in AWI Connect verwerkt worden. Hoe dat werkt laten wij zien in de volgende instructievideo.


 

Deze video is ook op ons YouTube kanaal te zien. Gebruikers van AWI Connect kunnen deze links uiteraard delen met hun eigen klanten.

Belangrijkste wijzigingen nieuwe User Interface

Het gebruiksgemak van AWI Connect is met de komst van de nieuwe User Interface sterk verbeterd. Zoals ook in het nieuwsartikel bij de instructievideo “Vergelijken, Offreren en Sluiten” is aangegeven zijn de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe User Interface:

  • een overzichtelijke navigatie;
  • één klantbeeld;
  • verschillende manieren om een product te sluiten, via een vergelijking of direct.

Informatie

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van de nieuwe gebruiksomgeving van AWI Connect? Neem dan contact op met ons Serviceteam via 0318-248642 of per e-mail naar service@awisoftware.nl.

Interessant voor anderen? Deel het artikel: