Interesse in AWI Connect?
Neem direct contact op met ons Serviceteam +31 318 248 642.

Sinds begin 2017 maken de financieel adviseurs van Westenburg Assurantiën BV gebruik van de front-en midoffice software AWI Connect. Een leuk moment hadden we met Algemeen Directeur Rutger Westenburg, tijdens de ondertekening van onze overeenkomst. We spraken uitgebreid met Eric Westenburg, Hoofd Volmacht over onze software en de samenwerking met AWI. 

Frans Kennepohl (AWI) en Rutger Westenburg (Westenburg Assurantiën) tekenen het contract.
Frans Kennepohl (AWI) en Rutger Westenburg (Westenburg Assurantiën BV)
​​​​

Derde generatie familiebedrijf
Westenburg Assurantiën BV is een familiebedrijf waarbij de derde generatie inmiddels in het bedrijf actief is. De continuïteit als onafhankelijk intermediair is daarmee gewaarborgd.
Zij bemiddelt voor ruim 100 verzekeringsmaatschappijen of banken en is gevolmachtigd voor 13 grote verzekeringsmaatschappijen.
Westenburg Assurantiën BV heeft haar hoofdkantoor aan de Claudius Prinsenlaan 111 in Breda, met daarnaast nog een kantoor in Halsteren. 
Momenteel werken er ruim 50 werknemers binnen de Westenburg Groep. 
“Onze bedrijfsfilosofie is dat in al ons handelen en denken onze klanten centraal staan en dat we streven naar een langdurige professionele relatie met onze klanten op basis van vertrouwen en de zekerheid van een goede en objectieve financiële dienstverlening”, zegt Eric Westenburg.

Stilstand is achteruitgang
Volgens Eric is groei het belangrijkste doel van de onderneming. “Stilstand is immers achteruitgang.”
Westenburg Assurantiën BV en De Keyzer Zekerheid hebben mede hierom per 1 januari 2018 hun volmacht activiteiten gebundeld onder één gezamenlijk volmachtbedrijf: KeyWest Insurance. De integratie daarvan is momenteel in volle gang.
Voor de toekomst zal er naast het particuliere meer de focus op het zakelijke segment liggen.
Voor het verkrijgen van een betere marktpositie is Westenburg Assurantiën BV tevens lid van NLG (Noordeloos Groep), een samenwerkingsverband van 13 financieel dienstverleners, waaronder een aantal klanten van AWI.

Wat gebruikt Westenburg Assurantiën BV van AWI Connect?
“Voor het vergelijken, offreren en afsluiten van onze polissen maken we gebruik van de AWI Connect Huisvolmachten, aangevuld met de module Polis Migratie Tool.
Na de overgang van onze volmachtactiviteiten naar KeyWest Insurance is het plan onze eigen producten naar AWI Connect over te zetten. Als dat loopt is onze wens gebruik te maken van de module Actief Prolongeren en het Eindklantportaal en vervolgens met behulp van het AWI Connect platform STP te werken.”

Welke voordelen biedt het gebruik van AWI Connect voor jullie organisatie?
Het gebruik van AWI Connect biedt voor ons de volgende voordelen:

•    Gemak, eenvoud en tijdwinst
“AWI Connect zorgt voor gemak, eenvoud én tijdwinst. Normaliter duurt het vergelijken van 4 autopolissen 20 minuten, AWI Connect doet dit binnen 5 minuten inclusief correct doorschieten naar ANVA!”

•    Opschonen particuliere volmacht producten
“Door het in gebruik nemen van AWI Connect schonen we gelijk ons volmacht product assortiment voor particulieren op en nemen we afscheid van verouderde producten.  
Het hele mid-en frontoffice proces loopt nu veel strakker en de foutkans is beperkt.”

•    Hybride pakket is maatwerk oplossing voor klant
“In onze optiek is het afsluiten van een hybride pakket voor simple risk producten de toekomst. AWI Connect zorgt hiervoor; verzekeringsproducten worden bij de maatschappij ondergebracht die zowel qua prijs als qua polisvoorwaarden het beste zijn voor de relatie. Aangezien dat voor iedere relatie anders kan zijn krijgt iedere relatie zijn eigen “maatwerk” oplossing. Tevens worden maatschappijen steeds starder en willen ze in control zijn en blijven met hun eigen product (prijsstelling en de gevoerde polisvoorwaarden); ook dit wordt grotendeels door het hybride pakket opgelost.”

“Als al onze genoemde plannen met AWI Connect verwezenlijkt zijn zullen we nóg een enorme efficiencyslag binnen onze mid-en frontoffice maken!”

Erg positief over de samenwerking met AWI
“We zijn erg positief over de samenwerking met AWI. De mensen denken op een oplossingsgerichte manier met ons mee en komen afspraken na.
Er zijn veel ontwikkelingen binnen onze branche en daar speelt AWI goed op in. Denk daarbij aan de uitbreiding met zakelijke producten en de doorontwikkeling van het Eindklantportaal. 
AWI houdt ons goed op de hoogte, de Updatedagen die we regelmatig bezoeken zijn wat dat betreft een goede manier om ons bij te praten en ook met branchegenoten kennis te delen.”

Waarom zou je AWI Connect aanbevelen?
Eric Westenburg kan AWI Connect zeker aanbevelen als front- en midoffice software voor de volmachtmarkt.
“Wij geloven dat ICT een belangrijke voorwaarde is om te kunnen groeien. Daarom bevelen wij AWI Connect aan. AWI Connect is toekomstbestendig, heeft de focus op doorontwikkeling en AWI begrijpt waar de klant behoefte aan heeft en biedt daar een oplossing voor!”

https://www.westenburg.nl/

Meer referenties van AWI: https://www.awisoftware.nl/referenties

Interessant voor anderen? Deel het artikel: